Парочка "твіксів": як Дубінський з Добрянським рейдернули Київську обласну лікарню

Парочка

Останнім часом в кулуарах Київської облради заговорили про нездорову активізацію одіозного нардепа Олександра Дубінського, який, нагадаємо, ще з 2021 року перебуває під санкціями США. Завдяки групі підконтрольних собі депутатів він спочатку допоміг Ярославу Добрянському очолити облраду, а тепер разом з останнім зайнявся рейдерством, адже війна для дубінських-добрянських – чудова нагода заробити. «Моя Київщина» розбиралася в ситуації з захопленням Київської обласної лікарні

Учора, 22 червня, генеральний директор Київської обласної лікарні Ігор Кучма вийшов після лікарняного на роботу. І несподівано виявилося, що обласною лікарнею вже «керує» самопроголошений «керівник».

Цим самозванцем виявилася депутат Київської обласної ради, помічник скандального народного депутата Олександра Дубінського Марія Кисельова. На попередніх місцевих виборах Дубінський завів свою помічницю в облраду за списками партії «Слуга народу». Раніше вони разом працювали на телеканалі «1+1», де Кисельова була випусковим редактором. І хоч самого Дубінського, після запровадження проти нього санкцій Держдепом США, виключили з провладної фракції ще на початку 2021 року, його помічниця і досі продовжує перебувати у фракції «Слуга народу» в Київській обласній раді.

Тоді, після свого вигнання, Дубінський публічно закликав своїх ставлеників не виходити з провладної фракції.

Утім, повернемося до лікарні. Ігор Кучма одразу скасував незаконні накази про розширення штатного розкладу та призначення на незаконно введені посади двох «нових» заступників. В результаті чого вони були звільнені.

Проте вже в обід три юристи з облради привезли документ за підписом в.о. голови Київської обласної ради Ярослава Добрянського про призначення попередньо звільненої депутатки Дубінського на посаду в.о. керівника обласної лікарні. А чинного директора Кучму пан Добрянський абсолютно безпідставно й незаконно відсторонив від обовʼязків на 2 місяці.

Як стало відомо «Моїй Київщині» від інформованих джерел в облраді, протягом цих двох місяців ці "діячі" хочуть втілити в життя свої злочинні плани і почати «реалізувати» 5,5 гектарів землі в Сирецькому гаю в столиці, де знаходиться стаціонар Київської обласної лікарні.

Варто зауважити, що буквально кілька місяців тому, завдяки роботі Ігоря Кучми, у лікарні №2 було відкрито ультрасучасне відділення реабілітації важкопоранених українських захисників – фактично єдиний подібний заклад в усьому столичному регіоні.

Варто зазначити, що Кучму неодноразово намагалися зняти з посади за надуманими причинами за попереднього керівництва облради, утім, тоді це зробити не вдалося аж поки не прийшов Добрянський, якого, нагадаємо, призначили в.о. голови Київської обласної ради лише 8 травня 2023 року. Тобто пройшло трохи більше місяця, як він уже у змові з Дубінським зазіхнув на дорогоцінну землю важливої лікарні.

Як зʼясувалося пізніше, в той час як гендиректор і його перша заступниця перебували на лікарняному, Кисельову було призначено на посаду особою, яка згідно вимог чинного законодавства просто не мала права приймати управлінські рішення в лікарні, так як була відсутня в реєстрі фізичних та юридичних осіб підприємців, та не відповідала професійним вимогам прописаним в законодавстві та статуті лікарні.

До речі, коли учора Кисельова всіляко намагалася відібрати гербову печатку у законно призначеного директора лікарні Ігоря Кучми, викликана поліція вирішила, що право на його стороні і відмовилася вчиняти будь-які дії з цього приводу.

Цікаво, що ще в 2021 році Рух ЧЕСНО вніс Кисельову до списку депутатів, які підтримують інтереси забудовників, що намагаються забудувати легені Києва — столичний Біличанський ліс. Тому й не дивно, що саме Кисельову незаконно «призначили» керувати Київською обласною лікарнею №2, яка має величезну земельну ділянку в столичному парку на Сирці.

До речі, цікаве співпадіння: всі діячі, які намагаються рейдернути лікарню, так чи інакше повʼязані з ще підсанкційним олігархом Ігорем Коломойським: новопризначений в.о. директора депутат Кисельова працювала випусковим редактором на «1+1», Дубінський був там ведучим, а Добрянський став депутатом облради від партії Коломойського «За майбутнє». Таке от співпадіння…

Але менше з тим. Прикметно, що саме з новопризначеним в.о. голови Київської обласної ради Ярославом Добрянським завжди було пов’язано дуже багато земельних скандалів. Нагадаймо, за свої 44 роки він встиг побувати головою Згурівської, Києво-Святошинської, Макарівської, Бориспільської райдержадміністрацій. Однією із найскандальніших земельних махінацій, був випадок в 2010 році, коли будучи керівником Києво-Святошинської РДА Добрянський видав розпорядження і роздав 60 гектарів землі у Білогородці, що під Києвом. В 2010 році ця ділянка оцінювалася в 18 мільйонів доларів. Своїм розпорядженням «потрібним» людям Добрянський роздав кожному по 2 гектари. Після такого зухвалого рішення селяни Білогородки пішки вирушили великою колоною до столиці і… перекрили проспект Перемоги, де знаходиться Києво-Святошинська РДА. Таку неординарну подію приїхало висвітлити багато журналістів. Тоді злякавшись розголосу, Добрянський сам скасував своє ж розпорядження. Цікаво, чого чекати цього разу?..