ЄС допоможе Україні обладнати лікарні й школи сонячними панелями,

ляєн

Єврокомісія ініціює проєкт масового оснащення будівель в Україні сонячними панелями, що одночасно і підвищить енергетичну безпеку через децентралізацію енергозабезпечення, і допоможе перейти на "зелені" технології.

Об этом сообщает Проект


Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своїй промові в Києві зазначила, що партнери у своїй допомозі думають не лише про короткострокову допомогу, а й більш тривалу перспективу, і тут ЄС може допомогти Україні перейти до ширшого застосування відновлюваних джерел енергії, передає Європейська правда.

Фон дер Ляєн зауважила, що це питання не лише турботи про довкілля, а й енергетичної безпеки, тому що це означає меншу залежність та більшу децентралізацію.

"Тож зараз ми працюємо над тим, щоби передбачити суттєві кошти на придбання сонячних панелей, які би встановлювалися по всій території України. Ідея полягає у тому, щоб заживити ними будівлі громадського призначення, щоби лікарні, пожежні частини та школи мали стабільне енергоживлення", – зазначила вона.

Як повідомлялося, Європейська Комісія запросила Україну до енергетичної платформи Євросоюзу й вирішила надати додаткових 2 400 генераторів.

Источник: Преступная Россия