Рада спростить проведення оцінки впливу діяльності бізнесу на довкілля

труба,дым,выброс,газы,пар,парниковые,углерод

Верховна Рада на засіданні у вівторок, 11 квітня, схвалила за основу проєкт закону "Про внесення змін до закону "Про оцінку впливу на довкілля".

Об этом сообщает Редакция


Відповідний урядовий законопроєкт №8410 у першому читанні підтримали 253 народні депутати, повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Документ передбачає переведення процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД) у цифровий формат, а також скорочення її строків із близько 216 днів до 67 днів.

За словами голови Міндовкілля Руслана Стрільця, скорочення тривалості процедури не порушує Директиви ЄС з ОВД та Орхуську конвенцію та ніяким чином не вплине на якість її проведення.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроєктом також пропонується:

  • скоротити строк громадського обговорення повідомлення про плановану діяльність з 20 до 12 робочих днів;
  • оприлюднювати повідомлення про плановану діяльність та оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля шляхом розміщення на веб-сайті Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля, адресної розсилки, а також шляхом оприлюднення на офіційних веб-сайтах районних державних адміністрацій та на офіційних веб-сайтах і дошках оголошень органів місцевого самоврядування територіальних громад, які можуть зазнати впливу планованої діяльності;
  • визначити підстави для надання висновку з оцінки впливу на довкілля, у якому визначена недопустимість провадження планованої діяльності, а також підстави для відмови у видачі такого висновку тощо.

Як повідомлялося, раніше Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів відновило роботу Реєстру оцінки впливу на довкілля (ОВД) з певними обмеженнями, які діятимуть під час воєнного стану.

Источник: Устав ГРУПП